Böcker

BÖCKER

Populärvetenskapliga självhjälpsböcker om hur man upptäcker och hanterar destruktiva personlighetstyper. Böckerna finns att beställa från de flesta bokhandlar som pappersböcker, ljudböcker och e-böcker. Man kan också lyssna på böckerna via ljudbokstjänster som till exempel Storytel, Nextory och Bookbeat. Det finns även möjlighet att beställa signerde böcker direkt av mig.

TOXISKA CHEFER

Så hanterar du ledare som missbrukar sin makt


Att arbeta med en toxisk chef kan innebära enorma skadeverkningar för den som råkar ut för hans eller hennes destruktiva maktspel. Boken innehåller bland annat insiktsfulla beskrivningar av olika giftiga chefstyper. Läsaren får ta del av berörande personliga berättelser från människor som haft oturen att arbeta med sådana chefer och – många gånger fått betala ett högt pris.

Toxiska chefer handlar om hur du kan hantera chefer som missbrukar sin makt. Du som är arbetstagare får här praktiska råd, men även du som rekryterar chefer eller som är ledare för en toxisk chef har nytta av boken.


Toxiska chefer var nominerad till Årets Marknadsföringsbok 2023 av Sveriges Marknadsförbund.

Toxiska chefer bokomslag

Utgiven på Ekerlids, mars 2023

SAGT OM TOXISKA CHEFER


Toxiska chefer är en lättläst och praktiskt användbar bok som innehåller många bra förslag på hur man hanterar dåliga chefer. Helhetsbetyg 4 (av 5)*


– Annette Sjöberg, lektör, i BTJ-häfte nr 9/2023

*Skalan för helhetsbetygen är femgradig enligt följande: 5 – Briljant; 4 – Mycket bra; 3 – Bra; 2 – Ordinär; 1 – Undermålig.

Viktig och angelägen bok som alla kan ha nytta av någon del i livet i synnerhet om du är anställd, arbetsgivare, fackförbundsrepresentant eller chef.


– Susanna Malm i HR-nytt

Bästa bok jag läst inom området. Hög igenkänning. Alla pusselbitar föll plötsligt på plats och det finns ingen tvekan om att jag själv utsatts för en toxisk chef under 5 års tid. Tack till författarna som tar upp detta mycket allvarliga problem på ett informativt, insiktsfullt och seriöst sätt med många tänkvärda och konkreta råd.


– Recension på Storytel

GENOMSKÅDA NARCISSISTEN

En sann kärlekshistoria med farliga konsekvenser


Genomskåda narcissisten är en verklighetsbaserad, självutlämnande, modig och gripande berättelse om en kärlekshistoria med farliga konsekvenser. Den personliga skildringen backas upp med psykologiska teorier om narcissism.


Narcissism handlar inte bara om att någon är ytlig och älskar sin egen spegelbild - det är en allvarlig personlighetsstörning. Den som hamnar i klorna på en narcissist kommer sakta, säkert och beräknat att bli misshandlad. Boken är en omfattande guide till att genomskåda narcissister och deras manipulationsmetoder.


Läsaren får även stöd, tips och pepp för att ta sig ur den destruktiva relationen man har hamnat i.

Genomskåda narcissisten bokomslag

Utgiven på Ekerlids, mars 2021

SAGT OM GENOMSKÅDA NARCISSISTEN

Jag rekommenderar Genomskåda narcissisten till alla som lever i relationer där de upplever psykisk och/eller fysisk misshandel.


– Monica Emanell, Leg. Psykolog, Leg. Psykoterapeut

Trots att jag själv arbetar som leg psykolog sen 10 år tillbaka hade jag föga kunskap om ämnet narcissistisk abuse och allt vad den innebär. Din bok var den första jag läste som ledde mig in på ett nytt och viktigt område. Jag vill tacka dig för att du öppnat ögonen för mig och kan genom ny kunskap och insikt också hjälpa andra i min yrkesroll.


– Anonym läsare

En av dom bättre böcker jag lyssnat på gällande narcissister & narcissism. Ville bara lyssna mer o mer. Väntar ivrigt på hennes nästa bok & kan verkligen rekommender denna. Absolut inte för lång. Har man levt i ett destruktivt förhållande vill man lyssna & lära sig & varenda sekund var värt det.– Recension på Nextory


KÄRLEKSRETORIK

Hur du kommunicerar i dina relationer


(Slutsåld.)

Genomskåda narcissisten bokomslag

Utgiven på Ica Bokförlag, 2009